Industrieel onderhoud: beheer van het onderhoud van industriële apparatuur

CMMS - Industrieel onderhoud

Industrieel onderhoud: beheer van het onderhoud van industriële apparatuur

Industriële onderhoudsprocessen.

Industrieel onderhoud is een belangrijk element om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van industriële apparatuur te garanderen. Handmatig beheer van onderhoudstaken kan echter vervelend, duur en soms zelfs inefficiënt zijn. Dit is waar CMMS-software een cruciale rol kan spelen bij het verbeteren van industriële onderhoudsprocessen.

De planning, het beheer en de uitvoering van onderhoudstaken verbeteren

In deze context zijn industriële bedrijven op zoek naar oplossingen om de planning, het beheer en de uitvoering van onderhoudstaken te verbeteren. Dit omvat voorraadbeheer van reserveonderdelen, planning van preventief onderhoud, bewaking van onderhoudsgegevens en communicatie tussen de verschillende betrokken partijen.

CMMS-software kan aan deze behoeften voldoen door oplossingen te bieden zoals het automatisch plannen van preventieve onderhoudstaken op basis van het gebruik, de leeftijd en de conditie van de apparatuur. Dit optimaliseert onderhoudswerkzaamheden en vermindert stilstand en reparatiekosten.

Bovendien maakt CMMS-software het mogelijk om onderhoudsgegevens bij te houden, zoals uitgevoerde taken, bijbehorende kosten en uitvaltijd. Op deze manier kan de onderhoudsmanager de meest problematische apparatuur identificeren en de CMMS-gegevens gebruiken om zijn beslissingen te sturen.

CMMS-software om voorraden en vertragingen bij onderhoud te voorkomen

Het voorraadbeheer van reserveonderdelen wordt ook geoptimaliseerd met CMMS-software. Dankzij realtime voorraadbewaking worden bestellingen van reserveonderdelen op het juiste moment geplaatst om voorraadtekorten en vertragingen in het onderhoud te voorkomen.

De communicatie verbeteren tussen de verschillende partijen die betrokken zijn bij het onderhoud van industriële apparatuur

Tot slot zorgt CMMS-software voor een betere communicatie tussen de verschillende partijen die bij het onderhoud betrokken zijn, zoals onderhoudstechnici, technici en productiemanagers. Vanaf het verzoek om werk tot de planning en uitvoering ervan worden onderhoudsprocessen gedeeld en worden alle betrokkenen in real time geïnformeerd over onderhoudsactiviteiten op het productiemiddel.

Pourquoi utiliser une GMAO ?

Een CMMS om de levensduur van apparatuur te verlengen, de onderhoudskosten te verlagen en de productiviteit te verbeteren…

Kan SaaS CMMS-software het onderhoud van industriële apparatuur beheren?

Wat zijn de sterke punten van SaaS voor industriële bedrijven?

Het is perfect mogelijk om het onderhoud van industriële apparatuur te beheren met behulp van CMMS-software in Saas-modus  (Software as a Service). Dit type software biedt een aantal voordelen:

  1. Online toegang: De software is online toegankelijk, dus teams hebben overal en altijd toegang tot informatie, wat de flexibiliteit en productiviteit verhoogt.
  2. Lagere kosten: Het gebruik van SaaS-software brengt over het algemeen lagere kosten met zich mee dan het kopen van traditionele software, omdat er geen aanschaf-, installatie- of onderhoudskosten zijn. SaaS-software is meestal gebaseerd op een maandelijks of jaarlijks abonnementsmodel.
  3. Automatische updates: Software-updates worden beheerd door de leverancier, zodat teams altijd werken met de nieuwste functionaliteit. Hierdoor kunnen bedrijven profiteren van voortdurende verbeteringen aan de software, zonder te hoeven investeren in dure updates.
  4. Verbeterde samenwerking: Teams kunnen eenvoudig informatie en gegevens delen, waardoor de samenwerking en besluitvorming op het gebied van onderhoud verbetert.
  5. Veilige gegevensopslag: Gegevens worden opgeslagen in de cloud, waardoor ze worden beschermd tegen gegevensverlies, systeemstoringen en computeraanvallen. Bedrijven kunnen erop vertrouwen dat hun gevoelige informatie veilig is.
  6. Geavanceerde rapportage en analyseSaaS CMMS-software biedt geavanceerde rapportage- en analysemogelijkheden, zodat teams de prestaties van apparatuur kunnen controleren en de juiste onderhoudsbeslissingen kunnen nemen. Rapporten kunnen worden aangepast aan de bedrijfsbehoeften, zodat gegevens en trends grondiger kunnen worden geanalyseerd.
  7. Schaalbaarheid: Saas-software is ontworpen om gemakkelijk schaalbaar te zijn, wat betekent dat het zich kan aanpassen aan de steeds veranderende onderhoudsbehoeften van een bedrijf. Bedrijven kunnen gemakkelijk nieuwe machines en installaties toevoegen aan hun onderhoudssysteem zonder dat ze aanzienlijke kosten hoeven te maken voor nieuwe licenties of software-updates.

De voordelen van CMMS-software voor industriële bedrijven

Kortom, het gebruik van CMMS-software biedt veel voordelen voor industriële bedrijven door de planning, het beheer en de uitvoering van onderhoudstaken te verbeteren. Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat het gebruik van een CMMS kan leiden tot:

  • een daling van uw onderhoudskosten,
  • verhoogde beschikbaarheid en betrouwbaarheid van apparatuur,
  • verbeterde communicatie tussen de verschillende betrokken partijen.

Het is daarom raadzaam voor industriële bedrijven om het gebruik van CMMS-software te overwegen om hun onderhoudsprocessen te verbeteren en om experts te raadplegen om de potentiële voordelen voor hun bedrijf te beoordelen.

CARL Source CMMS 7
Ontdek de CMMS-oplossing aangepast aan uw activiteitensector

CMMS-oplossing speciaal voor de industriële sector

Ontdek CARL Source Factory

Succesverhalen van klanten
Lees getuigenissen van CARL Source CMMS-gebruikers

Wilt u meer informatie over onze CMMS oplossingen?

Ook het ontdekken waard

Watervoorraden optimaliseren: de opkomst van Semidao dankzij CARL Source

Sinds 2018 heeft Semidao vier waterzuiverings- en drinkwaterzuiveringsinstallaties samengebracht. Het is een lokaal overheidsbedrijf dat eigendom is van de gemeenten Porte de l'Isère en Heyrieux. 115.000 inwoners die 9 miljoen m3 per jaar verbruiken, 75 medewerkers die instaan voor 130 regenwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en 115 waterbeheervoorzieningen, een hoofdkantoor, een filiaal, twee waterzuiveringsinstallaties en 900 km [...]

Hoe CARL Source CMMS een revolutie teweegbracht in het beheer van apparatuur bij het Ensemble Hospitalier de la Côte

Van Gilly tot Crissier en van de oevers van het Meer van Genève tot aan de voet van het Juragebergte omvat het Ensemble Hospitalier de la Côte (EHC) 1 acuut ziekenhuis en 2 revalidatiecentra, 1 privékliniek, 3 poliklinieken, meer dan 20 medische centra en 3 verpleeghuizen voor langdurig verblijf. Om het brede scala aan gebouwen [...]

Compagnie Fluviale de Transport: Op weg naar uitmuntendheid dankzij CMMS

Compagnie fluviale de Transport (CFT) is een dochteronderneming van de Sogestran Groep die gespecialiseerd is in binnenvaarttransport. Zij bouwt, exploiteert en onderhoudt een vloot die is ontworpen voor gespecialiseerde sectoren (olie, chemicaliën, containers, enz.). Of het nu gaat om zelfvarende schepen, duwboten of binnenvaartschepen, de vloot is actief op de bekkens van de Seine, Rhône, [...]