CMMS-/GTP-oplossing van de laatste generatie van CARL SourceSoftware voor het onderhoud en beheer van assets.

CMMS-/GTP-software van de nieuwste generatie!
CMMS: software voor onderhoud en beheer van assets.

CARL Source concretiseert de transformatie van het CMMS-/GTP-aanbod van CARL Berger-Levrault”

Een constante evolutie van het gamma CMMS-applicaties

Ontdek GMAO CARL Source

Als het resultaat van bijna 30 jaar ervaring in activabeheer en CMMS, vormt de nieuwste versie van CARL Source een nieuwe stap in een aanbod dat aangepast is aan de onderhoudsvereisten van technische activa.

CARL Source integreert de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van onderhoud en beheer van assets, zoals het internet van voorwerpenkunstmatige intelligentieBIM enz. Het speelt in op nieuwe toepassingen die verband houden met mobiliteit, in kaart gebrachte technische referentiesystemen en de gedecentraliseerde of uitbestede organisatie van onderhoudsactiviteiten.

Het CMMS CARL Source is gebaseerd op een technische architectuur en technologieën die de geldende normen respecteren.

De meeste geavanceerde softwaretechnologie

CARL Source is gebaseerd op een internetarchitectuur en referentietechnologieën sinds de komst van Web 2.0 en is gebaseerd op technologische standaarden (html, Java, XML, Rest, enz.).

CARL Source is zowel via traditionele licenties als in SaaS-modus.

De constant verbeterde gebruikersinterface maakt het mogelijk om eenvoud en productiviteit op elkaar af te stemmen, met respect voor de ergonomische normen van het web. Bovendien biedt het zeer hoge en uitbreidbare aanpassingsmogelijkheden (toevoeging van velden; workflow van instelbare waarden; startscherm en gepersonaliseerde dashboards; aanpassing van invoerschermen, afdrukken van rapporten, enz.).

CARL Source biedt een grote vrijheid in technologische keuze, geschikt voor alle soorten architectuur (van een enkel werkstation tot uitgebreide netwerken, ondersteund door een clusterarchitectuur).

CARL Source maakt het ook mogelijk zich te bevrijden van eigen systemen: alle onderdelen van de architectuur kunnen Open Source-producten worden (databases, verslageditor, toepassingsserver…). Het kan ook gebaseerd worden op standaarden uit de IT-wereld (SQL Server). Bovendien is CARL Source ontworpen om te integreren met het informatiesysteem en samen te werken met andere applicaties dankzij een reeks vooraf gedefinieerde en uitbreidbare mechanismen: Configureerbare interfaces, Web Services, API Rest.

CARL Source is 100% HTML-software, waarvan de implementatie geen plug-in of code vereist die aanwezig is op het werkstation van de klant (standaard ‘thin client’), ook voor de grafische functies (configuratie van beeldschermen en rapporten, kaartnavigatie, grafische planning, administratie van de applicatie…).

CARL Source is in talrijke talen beschikbaar (Engels, Duits, Chinees, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Pools, …).

Om meer te weten over de technische kenmerken van het CARL Source-gamma, klik hier.

3 mobiliteitsaanbiedingen maken het assortiment compleet

 

CARL Touch

Mobiel CMMS voor technici en voorraadbeheerders.

CARL Touch

CARL Xpress

Interventieverslagen in expresmodus.

CARL Xpress

CARL Flash

Applicatie voor serviceaanvragen voor iedereen.

CARL Flash

 

 • CARL Touch: de mobiele CMMS-oplossing op smartphone / tablet.
  CARL Touch staat veldwerkers bij tijdens hun interventies (melding van uit te voeren interventies, geolocalisatie van te onderhouden installaties, overzicht van interventies en technische kenmerken van de installaties tijdens de interventie, spraak- of tactiel rapport, te gebruiken zonder netwerk, enz.). Het stelt voorraadbeheerders ook in staat hun magazijnen te beheren, de installaties te beschrijven en te inventariseren.
 • CARL Xpressde applicatie voor technici en serviceproviders: intuïtief en eenvoudig, het stelt u in staat om in een paar klikken snel rapporten te produceren. De verfijnde ergonomie maakt de uitwisseling (Chat) en verwerving van informatie (spraakherkenning, multimedia, NFC, QR-code …) eenvoudiger.
  De app speelt in op de behoeften van alle interne en externe actoren binnen het bedrijf (productieteams, regelgevende instanties, technici klantendienst enz., en helpt hen bij de uitvoering van allerhande onderhoudstaken en bij het stellen van basisdiagnoses.
 • CARL Flash: de applicatie van service-aanvragen stelt gebruikers van een gebouw, installatie of openbare ruimte in staat om, vanwege uiteenlopende redenen, de technische diensten te contacteren die het onderhoud verzekeren.

Belangrijke innovaties in CMMS voor het onderhoud en beheer van uw assets

Geoptimaliseerd verplicht onderhoud:

Control S: Gecombineerd aan zijn CARL Source-oplossing, is Control S toegewijd aan de automatische integratie van regelgevende controles rechtstreeks vanaf de platforms van de organisaties APAVE, BUREAU VERITAS, DEKRA en SOCOTEC. Met CARL Control-S garanderen de technische diensten de dagelijkse veiligheid van installaties en mensen door controle te houden over de gereguleerde onderhoudsactiviteiten waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

CARL Maps CAD

Visualisatie van assets en onroerende goederen met de hulp van plannen.

CARL Maps

CARL Maps GIS

Cartografie en geolocalisatie van apparatuur, netwerken, gebouwen, infrastructuren.

CARL Maps

CARL Maps – BIM & CIM

Integratie in 3D-maquettes (gebouwen, infrastructuren, netwerken) in CARL Source dankzij de IFC-connector..

CARL Maps

 

2D 3D grafisch en cartografisch beheer:

Met CARL Maps kunt u plattegronden, kaarten en digitale modellen direct en native vanuit CARL Source bekijken, gebruiken en ermee communiceren.

CARL Maps is een globale oplossing die bestaat uit 3 complementaire producten die aangepast zijn aan uw behoeften.

 • CARL Maps – GIS: Integratie met uw 2D-kaarten gepubliceerd vanuit het ArcGIS Geografisch Informatie Systeem (ESRI ©) om uw lineaire installaties (spoorwegen en wegen, natte netwerken, droge netwerken, bewegwijzering) te beheren of incidenteel te beheren, die verspreid zijn over een territorium (openbare verlichting, park en tuinen, enz.)
 • CARL Maps – CAD: Integratie met uw 2D-plattegronden, in DWG-formaat (AUTOCAD ©, ARCHICAD ©.) voor het beheer van gebouwen (woningen, administratieve gebouwen, kantoren, ziekenhuizen, werkplaatsen, magazijnen.) en grote infrastructuren (luchthavens, havens, kunstwerken, enz.)
 • CARL Maps – BIM & CIM: Bediening en integratie van uw 3D BIM-modellen dankzij de IFC-connector. Carl Maps BIM & CIM zorgen voor de integratie van informatie uit 3D digitale modellen van gebouwen en infrastructuren en garandeert continuïteit van de BIM bouw tot het BIM operationeel onderhoud.

 

 

CARL IoT

Valorisatie van gegevens op het terrein (verbonden objecten en machines) voor een optimale start van het onderhoud, de prognose van slijtage en storingen, evenals de analyse van tekortkomingen.

CARL IoT

 

Onderhoud ondersteund door kunstmatige intelligentie

IoT-platform:
Het IoT-platform kan alle componenten van de IoT-keten verwerken, van de sensor tot de exploitatie van gegevens in CARL Source. Het stelt technische diensten in staat te beschikken over de prognosegegevens die nodig zijn voor het optimaal starten van onderhoud.

Vereenvoudigde administratie:

 

 • CARL Source Admin: Autonoom beheer van de evolutie van uw CARL Source-software.
 • CARL Source Loader: massa-update van gegevens.

 

Innovatie in alle veiligheid

 

CARL Berger-Levrault besteedt speciale zorg aan de beveiliging van zijn producten, zowel voor de uitgewisselde gegevens, de bescherming van de identiteiten als voor de geïmplementeerde infrastructuur. Uitwisselingen worden uitgevoerd via beveiligde protocollen (HTTPS), gebruikers- en wachtwoordbeheer respecteert de SSI-best practices: SHA-256-codering, beheerbeleid voor wachtwoordcomplexiteit, mogelijkheid om het beheer van de ‘authenticatie naar een bedrijfsadresboek over te dragen (LDAP, enz.)

Elke versie wordt geauditeerd, eerst volgens interne procedures (Seeker-controlesoftware, OWASP-analyse / referentiesysteem), en vervolgens door het inschakelen van onafhankelijke experts die de naleving van SSI-praktijken (Information Systems Security) controleren in samenhang met ISO 27001.

Ten slotte voldoen onze ontwikkelingspraktijken aan de vereisten van de Europese regelgeving (AVG) op het gebied van versleuteling en beveiliging van toegang tot gegevens en uitwisselingen tussen applicaties, bewaartermijn en archivering, beheer van autorisaties, audit-traceerbaarheid, enz.

Ook te ontdekken

Watervoorraden optimaliseren: de opkomst van Semidao dankzij CARL Source

Sinds 2018 heeft Semidao vier waterzuiverings- en drinkwaterzuiveringsinstallaties samengebracht. Het is een lokaal overheidsbedrijf dat eigendom is van de gemeenten Porte de l'Isère en Heyrieux. 115.000 inwoners die 9 miljoen m3 per jaar verbruiken, 75 medewerkers die instaan voor 130 regenwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en 115 waterbeheervoorzieningen, een hoofdkantoor, een filiaal, twee waterzuiveringsinstallaties en 900 km [...]

Hoe CARL Source CMMS een revolutie teweegbracht in het beheer van apparatuur bij het Ensemble Hospitalier de la Côte

Van Gilly tot Crissier en van de oevers van het Meer van Genève tot aan de voet van het Juragebergte omvat het Ensemble Hospitalier de la Côte (EHC) 1 acuut ziekenhuis en 2 revalidatiecentra, 1 privékliniek, 3 poliklinieken, meer dan 20 medische centra en 3 verpleeghuizen voor langdurig verblijf. Om het brede scala aan gebouwen [...]

Compagnie Fluviale de Transport: Op weg naar uitmuntendheid dankzij CMMS

Compagnie fluviale de Transport (CFT) is een dochteronderneming van de Sogestran Groep die gespecialiseerd is in binnenvaarttransport. Zij bouwt, exploiteert en onderhoudt een vloot die is ontworpen voor gespecialiseerde sectoren (olie, chemicaliën, containers, enz.). Of het nu gaat om zelfvarende schepen, duwboten of binnenvaartschepen, de vloot is actief op de bekkens van de Seine, Rhône, [...]

Ontdek CARL BERGER-LEVRAULT

Voorstelling van CARL Source in 7 minuten.

De video bekijken