ArcelorMittal SSC: CMMS voor de uitdagingen van de staalindustrie

Customer Success - Gebruikersverhaal over onderhoudssoftware - ArcelorMittal SSC

ArcelorMittal SSC: CMMS voor de uitdagingen van de staalindustrie

ArcelorMittal wereldleider op het vlak van de staalindustrie sinds 2009 is de belangrijkste staalproducent ter wereld. De tak ArcelorMittal SSC heeft 25 sites die over 6 landen in Europa verspreid zijn en telt meer dan 1 700 medewerkers. Zijn opdracht: Staaloplossingen op maat produceren voor zijn klanten uit de automobielsector en de industrie. Om de uitdagingen van de staalsector aan te gaan, zijn de onderhoudsteams sinds 2012 uitgerust met CMMS CARL Source Factory om het onderhoudsproces op al hun Europese sites te standaardiseren.

In 2012 gaat ArcelorMittal SSC op zoek naar een CMMS-tool om zijn 25 Europese sites te beheren. De groep wenst alle onderhoudsgegevens voor al zijn teams op een eenvormige manier te moderniseren, te centraliseren en in een historiek te verwerken. Hiervoor wordt CARL Source Factory gekozen.

Sterke punten:

 • zijn capaciteiten voor meertaligheid, meerdere sites en meerdere deviezen
 • zijn ergonomie,
 • zijn instellingsgemak,
 • zijn eenvoudige interface met SAP,
 • de kwaliteit van zijn mobiele applicatie CARL Touch.

« Een gemeenschappelijke CMMS om de gegevens te centraliseren en het beheer van meerdere sites te optimaliseren »

ArcelorMittal SSC: een project op Europese schaal

GMAO pour Arcelor Mittal SS :
De voordelen van CARL Source Factory CMMS-software bij ArcelorMittal SSC.

Implementatie van CARL Source Factory CMMS

Témoignage GMAO : Arcelor MittalDe uitrol van CMMS CARL Source bij ArcelorMittal SSC gebeurt in twee fasen. De eerste is gewijd aan de algemene werking van de software en van zijn gebruiksregels. De tweede is specifiek voor de onderhoudsteams: “Onze criteria waren duidelijk: een meertalige CMMS en een interface met SAP, omdat we het tool reeds op onze Europese sites wilden uitrollen en de methodes wilden harmoniseren”, verklaart Anthony Meurin, verantwoordelijk voor automatisering en CMMS. De CARL Berger-Levrault consultants verzekerden de opleiding op elk van de sites in de moedertaal van elk team om het begrip te optimaliseren van hoe de oplossing werkt.

De onderhoudsprocessen die gemeenschappelijk zijn voor elke site werden omschreven. “Van de kennisgeving van het preventieve of curatieve onderhoud, van het opstellen van verslagen tot het aangeven van de tijd die aan elke interventie werd besteed, volgt elk team dezelfde processen waardoor we onze praktijk en onze methodes konden harmoniseren en de globale sturing van het onderhoud van de groep konden verbeteren” geeft Anthony Meurin aan.

Aangezien de groep zich voortdurend wil verbeteren, wenste hij een optimalisering van:

 • De historiek van de onderhoudsactiviteiten, de reactiviteit van de interventies en de kwaliteit van de verslagen door zijtechnici uit te rusten met de mobiele CARL Touch-applicatie.
 • Zijn voorraadbeheer, door een interface te voorzien tussen CARL Source en ERP SAP. “Ik heb de interface ontwikkeld met SAP die in verbinding staat met ons computersysteem. We hadden de assistentie van CARL Berger-Levrault niet nodigdankzij de interfaceconnector die door CARL Source geleverd werd”, verklaart Anthony Meurin.
 • Zijn reglementair onderhoud met de Control S-module waardoor de verslagen van de controleorganismen geïmporteerd kunnen worden en de oplossingen van de opmerkingen rechtstreeks in CARL Source opgevolgd kunnen worden.

« De connectiviteit met SAP en de Control-S-module zijn de twee sterke punten van CARL Source. Onze doelstelling is om deze op termijn over al onze sites uit te rollen. »

Anthony Meurin, Automation and CMMS Manager

CMMS: een besluitvormingstool voor onderhoud bij ArcelorMittal SSC

CARL Source Factory wordt dagelijks aangewend door 250 gebruikers op 25 Europese sites en is een beslissingstool voor het onderhoud van Arcelor Mittal SSC. “Met CARL Source weten we waar we ons in de onderhoudsactiviteit bevinden en hebben we een realtimevisie op de uitrustingsparken van al onze sites en onze processen. ” bevestigt Anthony Meurin. Met het voorraadbeheer dat door CARL Source en SAP opgevolgd wordt, hebben de technici een zicht op alle onderdelen vanuit CMMS en wisselen ze hun expertise uit dankzij de historiek van de technische informatie van deze onderdelen: “Het grootste voordeel van CARL is dat de gegevens voor alle sites in een historiek gegoten worden”, verklaart Anthony Meurin.

De gebruiksbalans van CARL Source vertoont vele voordelen:

 • Kortere maandelijkse rapporteringstijd (2u / maand) door de connectiviteit van de software met Power BI.
 • Optimalisering van de sturing van het onderhoud dankzij een gepersonaliseerd en krachtig dashboard.
 • Optimalisering van de kwaliteit van de storingsdiagnoses en van de voorbereiding van jaarlijkse audits met de Control
  S-module voor het reglementaire onderhoud.
 • Kwaliteitsverbetering van de verslagen van de technici op het terrein dankzij de mobiele CARL Touch-applicatie.

De ArcelorMittal SSC-groep wenst de uitrol van de oplossing op zijn andere sites verder te zetten en zich te baseren op BL Predict, IoT-platform gespecialiseerd in onderhoud, om zijn predictief onderhoud te ontwikkelen.

Onze onderhoudsoplossing voor apparatuur in de industrie: CARL Source Factory

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Factory is onze CMMS-oplossing, gewijd aan de industriesector. Deze werd ontworpen om u de beste omstandigheden te garanderen voor het gebruik van industriële asset, verwante structuren en de veiligheid van uw personeel. Hiermee kunt u uw onderhoudsactiviteiten in real time sturen, nieuwe werkzaamheden en reglementaire diagnosen beheren, uw dienstverleners volgen en uw contracten beheren terwijl u toch een evenwicht vindt tussen kwaliteit en budgetbeheer. Deze oplossing werd ontworpen met vooraanstaande instanties in onze sector en zal u helpen om de uitdagingen aan te gaan van de industrie 4.0.