Getuigenis van Auxigène: een efficiënt preventief onderhoud

Klantsucces – Getuigenis CMMS-gebruiker – Auxigène

Getuigenis van Auxigène: een efficiënt preventief onderhoud

Auxigène, onderhoud met meerdere technieken en meerdere diensten voor verwarming, ventilatie en airconditioning.

Auxigène is een erkende speler op de markt van onderhoud met meerdere technieken en diensten, gespecialiseerd in de verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsinstallaties voor het hotelwezen en de kantoren van prestigieuze klanten, zoals Iliad Free, Louis Vuitton en Aviva Investors Real Estate Frankrijk.
Het beheer van meer dan 500.000 m² door mobiele technici vereist een follow-up en traceerbaarheid van betrouwbare en efficiënte interventies. De software CARL Source Facility is de beste CMMS-oplossing gebleken, vooral dankzij haar mobiele oplossing CARL Touch waarmee technici altijd alle gegevens binnen handbereik hebben.

CMMS-oplossing voor het moderniseren van het onderhoudsbeheer

In 2012 ging Auxigène op zoek naar een CMMS-oplossing om het onderhoudsbeheer dat op dat ogenblik via Excel en op papieren interventiebons werd bijgehouden, te moderniseren.
De keuze van het team valt op het CMMS CARL Source Facility dat beantwoord aan haar verwachtingen:

  • Planning van de interventies van de technici.
  • Vergemakkelijking van de klantverslagen dankzij het bijhouden van een complete geschiedenis van de gegevens.
  • Beantwoorden aan de vraag van haar klanten om te beschikken over een CMMS, in het bijzonder voor het beheer van het reglementair onderhoud van duizenden koelinstallaties die twee keer per jaar worden gecontroleerd.

“Een CMMS dat mobiele technici begeleidt tijdens hun opdrachten.”

Auxigene: een project voor het optimaliseren van de activiteiten van mobiele technici

Klantsucces Auxigène: kerncijfers onderhoud van assets

Implementatie van het CMMS CARL Source Facility

CARL Source Facility werd geïmplementeerd op alle sites van de groep. De Excelgegevens worden overgedragen naar de database van CARL Source via CARL Loader, de tool voor het importeren van gegevens. Er worden een zestigtal profielen als “aanvragers” gecreëerd voor de klanten van Auxigene om hen de mogelijkheid te bieden een interventieaanvraag uit te geven bij een technicus in geval van problemen met de verwarming, ventilatie en airconditioning.

In 2018 neemt het project een nieuwe dimensie aan met de dematerialisatie van het onderhoud voor alle mobiele technici. De mobiele oplossing CARL Touch wordt vervolgens gebruikt op tablets om alle interventiebonnen te digitaliseren. De medewerkers op het terrein vertegenwoordigen momenteel 90% van de onderhoudsteams bij Auxigène. Ze werden in enkele tientallen minuten opgeleid in het gebruik van CARL Touch door hun teamverantwoordelijken die zelf een complete opleiding van een consulent van CARL Berger-Levrault hebben gegeven. M. Racagel, adjunct hoofd kwaliteit en methode preciseert dat “er geen gebruiksproblemen waren, ondanks het feit dat er gebruikers van elke leeftijd waren”.

“Ik heb bijzonder veel waardering voor de service van CARL Berger-Levrault. Zodra ik een probleem ondervindt, is er altijd iemand beschikbaar.”

Brice Racagel, adj. verantwoordelijke methode kwaliteit en CMMS-beheerder

De resultaten voor preventief onderhoud en de planning van middelen

AUXIGENE : Moderniser la gestion de la Maintenance

Dankzij het gebruik van CARL Source kon de onderneming een doeltreffend preventief onderhoud opzetten en alle processen optimaliseren, van de planning tot de follow-up van de interventies. Op 15.000 jaarlijkse interventies, is 80%, of m.a.w. 12.000 interventies, van het preventieve type!
Dankzij de tool voor het plannen van de bedrijfsmiddelen kan de onderneming tegenwoordig alle interventies en haar personeel organiseren. Elke technicus krijgt op maandagochtend zijn/haar weekplanning via een persoonlijk aangepast BIRT-rapport. Deze follow-up en deze traceerbaarheid biedt Auxigène de mogelijkheid om de interventietijd en de gerelateerde facturen te rechtvaardigen bij haar klanten.

CARL Source Facility is een strategische tool voor Auxigène. Er werd een nauwe samenwerking opgebouwd met CARL Berger-Levrault die een persoonlijk aangepaste service en een belofte op voortdurende beschikbaarheid biedt. “We hebben een uiterst professionele reactiviteit van de technische teams van CARL Berger-Levrault“, vertelt M. Racagel, die bij de minste vraag contact kan opnemen met de technische dienst.
De implementatie van CARL Source wordt voortgezet in de komende jaren. De onderneming is gestart met het experimenteren met CARL Flash, de mobiele applicatie van diensten en interventies met het oog op een vereenvoudiging van deze stap voor haar klanten. Als een van de toekomstperspectieven wil de groep ook de verbindingen met de andere programma’s van CARL Source automatiseren, zoals SAGE voor de boekhouding en Figgo voor het afwezigheidsbeheer.

Onze oplossing voor Facility Management CARL Source Facility

CARL SOURCE FACILITY | software Facility Management

CARL Source Facility is ons technisch softwarebeheer van onroerend goed, infrastructuren en bedrijfsnetwerken van de tertiaire sector. Deze oplossing van Facility Management werd ontworpen in partnership met de vooraanstaande spelers in de sector, zodat u het onderhoud en gebruik van uw onroerend goed kunt optimaliseren. Ons Facility-gamma biedt u de mogelijkheid dit te beheersen terwijl u toch de garantie krijgt op de beschikbaarheid van assets en de veiligheid van het personeel. U kunt uw dienstverleners opvolgen, uw onderhoudscontracten en -activiteiten besturen in real time terwijl de  kwaliteit behouden blijft en het budget onder controle blijft.