Getuigenis van Malteurop: modernisering van industrieel onderhoud

Klantsucces - Getuigenis van een gebruiker van de onderhoudssoftware - Malteurop

Getuigenis van Malteurop: modernisering van industrieel onderhoud

Malteurop, wereldleider op het vlak van moutproductie.

Met haar aanwezigheid in 14 landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië, is Malteurop een van de wereldleiders op het vlak van moutproductie. Naar schatting wordt één bier op 10 gebrouwen door de productie van Malteurop en haar 10.500 partnergraanbouwers. Om het werk van haar onderhoudsteams op meerdere locaties te vereenvoudigen en te optimaliseren, heeft de groep gekozen voor de CMMS-oplossing, CARL Source Factory.

Verbetering van het onderhoudsbeheer

In 2016 startte Malteurop haar plan voor de modernisering van het onderhoud. De groep wil het onderhoudsbeheer verbeteren door de preventieve-curatieve verhouding te kennen en te beschikken over prestatie-indicators via een CMMS multi-site.
Door haar onderhoudsactiviteit te structureren op één beheerhulpprogramma, is Malteurop gericht op:

  • Homogeniseren van de onderhoudspraktijken.
  • Verbetering van de veiligheid van de onderhouds- en productieteams.
  • Vermindering van de sanering en verbetering van de beschikbaarheid van machines.
  • De onderhoudskosten optimaliseren en, algemeen gezien, beter de machinekosten te voorzien.
  • Een interface maken met het ERP SAP om uw orders en het budget te volgen.

De CMMS-oplossing CARL Source Factory werd zo gekozen, evenals haar toepassing mobile CARL Touch. De implementatie ging van start in 2017.

“Een uniek CMMS voor het uniformiseren van de onderhoudsmethoden van een groep.”

Malteurop: een project met internationale allure

Klantsucces: onderhoudscijfers Malteurop

Implementatie van de beheersoftware CARL Source Factory voor het onderhoud van assets

Het grootschalige CMMS-project van Malteurop maakt het onderwerp uit van een kwalitatieve begeleiding, ondersteund door de directie. Frans-Duitse projectteams, elke twee weken workshops met de technici… niet wordt aan het toeval overgelaten om de onderhoudsteams te sensibiliseren, opleiden en motiveren in het gebruik van de CMMS-software en zijn mobiele toepassing CARL Touch.

De gegevens worden geïmporteerd op het CMMS via de module voor de bulkimport van gegevens CARL Loader; de software wordt gepersonaliseerd vóór de implementatie. Meer dan 200 mensen maken momenteel dagelijks gebruik van CARL Source Factory in verschillende talen en valuta. “Momenteel bestaan de inventarissen van Malteurop uit meer dan 10.000 artikels, waardoor een efficiënte werking van de onderhouds- en productieteams mogelijk wordt”, verklaart Xavier Niquet, verantwoordelijke onderhoud van de groep.

“CARL Source Factory biedt ons uitstekende zichtbaarheid van en toegang tot onze gegevens.”

Xavier Niquet, onderhoudsverantwoordelijke van de groep

Resultaten van de onderhoudsinterventies en het beheer

Equipe de maintenance Malteurop

Door de onderhoudsactiviteit te structureren op de CMMS CARL Source Factory, Malteurop maakt deel uit van een aanpak voor continue verbetering. Dankzij het uniformiseren van haar organisatie en onderhoudsmethoden kan aanzienlijk veel tijd worden bespaard en wordt preventief onderhoud geoptimaliseerd.

De software wordt door alle personeelsleden gebruikt en biedt een verbetering van de verwerking van interventieaanvragen, hun uitgifte bij de afsluiting. Dankzij het mobiel CMMS CARL Touch, worden de interventieopdrachten op het terrein van de technici vereenvoudigd: ze beschikken over technische kenmerken van de machine en de geschiedenis van defecten op hun smartphones en ze kunnen met enkele klikken op de knop hun verslagen maken.

Het percentage van preventief onderhoud binnen de onderneming, bedraagt 30%.

Voor Xavier Niquet beschikt de software over meerdere troeven: “de zichtbaarheid en toegankelijkheid van onze gegevens biedt onze managers de mogelijkheid hun beheer te optimaliseren. Dankzij deze bijzonder hoge transparantie kunnen wij onze 12.000 jaarlijkse interventies opvolgen en ze analyseren met doordachte en door ons gecreëerde prestatie-indicators. Tijdens periodieke vergaderingen met de ondersteuningsdienst van CARL kunnen we probleemloos onderwerpen bespreken, zoals de implementatie van de oplossing op nieuwe locaties.” Zo zet het internationale implementatieproject van de CMMS zich voort in Australië en de Verenigde Staten.

Onze oplossing voor onderhoudsbeheer, gewijd aan de industriesector: CARL Source Factory

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Factory is onze CMMS-oplossing, gewijd aan de industriesector. Deze werd ontworpen om u de beste omstandigheden te garanderen voor het gebruik van industriële asset, verwante structuren en de veiligheid van uw personeel. Hiermee kunt u uw onderhoudsactiviteiten in real time sturen, nieuwe werkzaamheden en reglementaire diagnosen beheren, uw dienstverleners volgen en uw contracten beheren terwijl u toch een evenwicht vindt tussen kwaliteit en budgetbeheer. Deze oplossing werd ontworpen met vooraanstaande instanties in onze sector en zal u helpen om de uitdagingen aan te gaan van de industrie 4.0.