Getuigenis van Lindt & Sprüngli: verbetering van de onderhouds- en beheerprocessen

Klantsucces – Getuigenis CMMS-gebruiker – Lindt & Sprüngli

Getuigenis van Lindt & Sprüngli: verbetering van de onderhouds- en beheerprocessen

Sinds 1845 is Lindt & Sprüngli de wereldleider op het vlak van hoogwaardige chocolade.

De onderneming is gevestigd in meer 120 landen wereldwijd en beschikt over haar eigen productie productiewerkplaatsen in de Verenigde Staten en Europa. In 2009 kiest Lindt & Sprüngli voor Lean manufacturing en schaft ze CMMS-software aan om haar doelstellingen op het vlak van follow-up, verbetering van de productie en een beheer zonder verspilling te bereiken. De CMMS-oplossing GMAO CARL Source Factory werd geïmplementeerd bij haar fabrieken in Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Implementatie van een instelbaar CMMS

Om de ontwikkeling van de LEAN-methode te verzekeren, wil Lindt & Sprüngli een instelbare CMMS-oplossing die is aangepast aan haar activiteit, implementeren voor:

“Een CMMS om de onderneming te helpen bij het volgen en verbeteren van de productie.”

Lindt: een doelstelling voor een beheer zonder verspilling

Succes-Lindt-Cijfers-CMMS

De CMMS-oplossing CARL Source Factory

In 2009 werd een eerste testbasis geïnstalleerd op de Franse site Oloron St Marie om technici de mogelijkheid te bieden de oplossing te leren kennen en de functionele rijkdom van het product te ontdekken. Op hetzelfde ogenblik werd de installatie van streepjescodes op alle assets van de fabrieken gestart. De teams van Lindt creëerden hun KPI’s. Ze worden allemaal persoonlijk aangepast volgens het profiel van de gebruiker. De uitgebreide instellingen van de software CARL Source was een van zijn grootste troeven“, vertelt M. Farraku, onderhoudstechnicus.

Na een opleiding door de adviseurs van CARL Berger-Levrault, organiseerden de belangrijkste managers van Lindt “een zeer snelle opleiding voor de technici, omdat het om een gebruiksvriendelijke tool gaat“, geeft M. Farruku aan.
In 2015 implementeerde de werkplaatsen van Lindt de mobiliteitsoplossing CARL Touch om de efficiëntie van haar onderhoudswerkzaamheden te verbeteren.

Het project werd verder uitgebreid in 2018 met de CMMS-/MES-interface.  Hiermee kunnen de productiegegevens in real time worden verzameld en geanalyseerd en kunnen interventieaanvragen automatisch worden gegenereerd.

“Wij krijgen een inzicht van hoeveel we besteden aan de uren van de technici en aan de vervangonderdelen.”

Klodian Farruku, onderhoudstechnicus Lindt Italia

Het resultaat bij onderhouds- en beheerprocessen

LINDT Production | GMAO

Dankzij CARL Source Factory kunnen de onderhoudsteams van Lindt & Sprüngli alle preventieve, curatieve en voorwaardelijke werkzaamheden beheren, de beschikbaarheid van de assets optimaliseren en de teams plannen.

Vanaf de CMMS-/MES-interface, komen de interventieaanvragen automatisch op CARL Source terecht en worden ze toegewezen aan een beschikbare technicus. Deze belangrijke tijdwinst wordt versterkt door het gebruik van de mobiliteit van CARL Touch waardoor de technicus direct bij de machine kan beschikken over de technische gegevens van de assets en de geschiedenis van de interventies.

Met CARL Source Factory kunnen magazijniers efficiënter werken bij de opmaak van inventarissen en het lossen in magazijnen.

Meting van de efficiëntie van de onderhoudsdiensten aan de hand van indicators

In het kader van de Lean-methode meet M. Farruku de efficiëntie van de onderhoudsdienst aan de hand van indicators van CARL Source. De onderhoudstechnici analyseren de CMMS-gegevens om te  “begrijpen hoe we de uren van onze technici en de vervangonderdelen besteden, op type interventie of op type asset“.

Met de hulp van maandelijkse balansen, “kunnen we beslissingen nemen over de aan te brengen verbeteringen om de tekortkomingen terug te brengen naar nul”. Deze informatie kan ook worden bekeken door de afdelingsverantwoordelijken om hun activiteit te analyseren!

CARL Source Factory, onze CMMS-oplossing voor de industrie

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Factory is onze CMMS-oplossing, gewijd aan de industriesector. Deze werd ontworpen om u de beste gebruiksomstandigheden te garanderen van industriële assets, gekoppeld structuren en de veiligheid van uw personeel. Hiermee kunt u in real time uw onderhoudswerkzaamheden, nieuwe werkzaamheden en reglementaire diagnostiek beheren, uw dienstverleners opvolgen en uw contracten beheren terwijl de kwaliteit behouden blijft en het budget onder controle blijft. Deze oplossing werd ontworpen met vooraanstaande spelers in het vak en biedt u de mogelijkheid de uitdagingen van industrie 4.0 aan te gaan.