Hoe CARL Source CMMS een revolutie teweegbracht in het beheer van apparatuur bij het Ensemble Hospitalier de la Côte

Succesvolle klant - Gebruikersverhaal onderhoudssoftware - Ensemble Hospitalier de la Côte

Hoe CARL Source CMMS een revolutie teweegbracht in het beheer van apparatuur bij het Ensemble Hospitalier de la Côte

Van Gilly tot Crissier en van de oevers van het Meer van Genève tot aan de voet van het Juragebergte omvat het Ensemble Hospitalier de la Côte (EHC) 1 acuut ziekenhuis en 2 revalidatiecentra, 1 privékliniek, 3 poliklinieken, meer dan 20 medische centra en 3 verpleeghuizen voor langdurig verblijf. Om het brede scala aan gebouwen en apparatuur te onderhouden, maken de afdelingen infrastructuur, techniek en hoteldiensten gebruik van CARL Source CMMS-software.

EHC-CARL-Source-GMAO

EHC’s CMMS, een project dat de onderhoudsprestaties structureert

Het CMMS-project ging in 2015 van start, met een focus op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het onderhoud van de 30.000 apparaten en gebouwen van het EHC. Een ambitieuze specificatie met specifieke functionele eisen voor de verschillende afdelingen omvatte eisen op het gebied van gezondheid en regelgeving en CMMS-indicatoren die essentieel waren voor het meten van de onderhoudsprestaties bij het EHC. CARL Berger-Levrault won de aanbesteding. De offerte van CARL Berger-Levrault voldeed aan alle technische, IT- en financiële criteria, evenals aan de mobiele CMMS-eisen van het EHC.

De doelstellingen van het project werden aldus vastgesteld:

  • Projecten beheren en middelen optimaliseren,
  • De financiële situatie lezen en beheren,
  • Elk publiek (managers, technici, algemeen management) voorzien van de indicatoren die ze nodig hebben.

Het ziekenhuiscomplex Côte, de locaties, de beroepen…

EHC - CARL Bron CMMS EAM Ziekenhuiszorg

Een stap-voor-stap CMMS project

“De eerste stap voor het implementeren van de software was het opstellen van een onderhoudsstrategie voor alle diensten van het EHC”, aldus Ignacio Rodicio, directeur van de afdeling Infrastructuur, en Eric Jaquenoud, onderhoudsmanager. “We gaan terug naar de draad van ‘symptomen, oorzaken, wortels en remedies’ en we definiëren een gemeenschappelijke woordenschat in onze CMMS-boomstructuren zodat iedereen zijn weg kan vinden”, legt Eric Jaquenoud uit. Geharmoniseerde onderhoudsmethoden, strenge rapportage en niet aflatende statistieken: de voordelen van een gemeenschappelijk CMMS voor het optimaliseren van de kwaliteit van het onderhoudsbeheer zijn snel meetbaar.

“Het integreren van de gegevens voor de eerste locatie duurde een jaar”, zegt Ignacio. “De integratie van de tweede vestiging nam nog een jaar in beslag, met observaties, correcties en tijd voor de technici om zich vertrouwd te maken met de CARL Source tool en het CARL Touch mobiele CMMS”, alvorens over te gaan naar de vestiging in Morges. Tegen 2022 zal de volledige inventarisatie voltooid zijn voor de technische en biomedische zones, maar nog niet voor de huishoudelijke zones (meubilair, linnenkamer, catering, enz.).

« De CARL-tool geeft ons een buitengewoon kleurenpalet. We gebruikten grijstinten, maar afhankelijk van de energie die we erin steken, kunnen we een mooi plaatje creëren. »

Eric Jacquenoud, Onderhoudsmanager

EHC-CARL-Berger-Levrault-GMAO CARL Source Santé

CMMS als hulpmiddel voor voortdurende verbetering van processen en betrokkenheid van het team

“Dankzij het CMMS en de criteria die we hebben ingevoerd, hebben we nu een echte manier om de kwaliteit van onze apparatuur te controleren,” zegt Eric Jaquenoud. “Hoewel het project veel langer duurt dan verwacht, werkt de software goed. Hij is van mening dat “het standaardiseren van de processen op de verschillende locaties en het moderniseren van de onderhoudspraktijken de waarde van de technicus verhoogt en de loyaliteit en integratie van nieuwe medewerkers verbetert dankzij de mobiliteit“.

CARL Source is een waardevol instrument in het geval van een audit door de gezondheidsautoriteiten. “Tijdens de laatste twee bezoeken”, zegt Ignacio Rodicio, “zorgden de kwaliteit van onze processen en de historische gegevens waarover we beschikten ervoor dat we slechts een paar kleine non-conformiteiten hadden. Ze verwelkomden en stimuleerden de aanpak van het CMMS-project.

Na de uitvoering van dit zeer ambitieuze project met behulp van een traditionele ‘V-cyclus’ projectmanagementmethode, besloot het projectteam om hun aanpak te veranderen: “we voltooiden de integratie van de eerste twee locaties en schakelden vervolgens over op een ‘agile’ methode, die ons in staat stelt om het project op te splitsen in subprojecten en sneller succes te boeken”.

Onze onderhoudsoplossing voor apparatuur in de gezondheidszorg: CARL Source Health

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Health is een CMMS-oplossing voor het beheer van biomedische apparatuur, gebouwen en technische uitrusting in ziekenhuizen. De tools van CARL, die zijn ontwikkeld in samenwerking met de belangrijkste spelers op dit gebied, helpen u te voldoen aan de nieuwe eisen van de gezondheidszorg. Ze stellen u in staat om de beschikbaarheid van uw apparatuur en de veiligheid van uw personeel en patiënten te garanderen, aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen, uw contracten te controleren en uw onderhoudsactiviteiten in het ziekenhuis in realtime te beheren, terwijl de kwaliteits- en budgetcontrole met elkaar in overeenstemming worden gebracht.