Compagnie Fluviale de Transport: Op weg naar uitmuntendheid dankzij CMMS

Succesverhalen van klanten - Gebruikersverhaal onderhoudssoftware - Compagnie Fluviale de Transport (CFT)

Compagnie Fluviale de Transport: Op weg naar uitmuntendheid dankzij CMMS

Compagnie fluviale de Transport (CFT) is een dochteronderneming van de Sogestran Groep die gespecialiseerd is in binnenvaarttransport. Zij bouwt, exploiteert en onderhoudt een vloot die is ontworpen voor gespecialiseerde sectoren (olie, chemicaliën, containers, enz.).

Of het nu gaat om zelfvarende schepen, duwboten of binnenvaartschepen, de vloot is actief op de bekkens van de Seine, Rhône, Loire, Donau en ARA (Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam), met 120 eenheden in onderhoud. Ontevreden over hun ERP-systeem besloot het management in 2015 om een ‘echt’ CMMS te installeren.

CARL-Source-Compagnie-Fluviale-Transport-Sogestran-GMAO

Fleet CMMS zet iedereen in hetzelfde schuitje

De aanbesteding werd in 2015 uitgeschreven. Een eerste projectteam stelde de specificaties op en het tweede, grotere team (20 mensen uit alle business lines en hiërarchische niveaus) vergaderde met de uitgevers. Zij kozen voor CARL Berger-Levrault, en een jaar van configureren, interfacen met het ERP en vertrouwd raken met het systeem was aangebroken. “Het is een noodzakelijk moment om samen te werken en om verder te kijken dan business as usual”, zegt Christelle Quevit. Het is een kans om alle processen weer up-to-date te brengen door alle teams te betrekken bij het opstellen van een nieuwe lijst van apparatuur, boten en organisaties.

Ervaring op het terrein en feedback van gebruikers zullen ons in staat stellen om het ontwerp, de veiligheid en het leven aan boord van de boten te verbeteren. CMMS is een van de vectoren die bijdraagt aan deze vooruitgang… met een paar voorbeelden:

  • Real-time informatiefeedback.
  • De voordelen van een upgrade naar CARL Source.
  • In participatieve modus, van verandermanagement tot verbeterworkshops.

De technische reikwijdte van CFT

CFT-CARL-Source-GMAO-EAM-Factory

CARL Touch haalt de machine notebook en gewoonten uit de mode

Onderhoud van niveau 1 (olie verversen, veiligheidscontroles, enz.) wordt uitgevoerd door het personeel aan boord, terwijl het stationaire personeel zorgt voor periodieke technische stops, met name motorrevisies op basis van de handleidingen van de fabrikant.

Het CARL Source CMMS en de mobiele applicatie CARL Touch hebben het mogelijk gemaakt om het machineboekje van het zittende personeel te vervangen door een aangesloten tablet waarop de medewerker de taken van de dag, de onderhoudsschema’s en de thematische rondes ontvangt en zijn werk registreert.

Deze kleine revolutie heeft niet alleen de gewoonten veranderd, maar heeft ook de technische uitdaging van witte zones of metalen bakken die het signaal blokkeerden voordat routers werden geïnstalleerd, het hoofd geboden.

CFT heeft ook een ‘vliegende’ storingsdienst die snel bij de betreffende boot kan zijn.

« CARL Source geeft ons veel speelruimte en het maatwerk betekent dat we het kunnen aanpassen aan onze eigen processen en manier van werken.»

Christelle Quevit, CMMS-coördinator bij CFT

CARL-Source-Compagnie-Fluviale-Transport-Sogestran-CMMS

CFT, een belangrijke speler in de Europese binnenvaartsector

“Het is moeilijk om buiten de gebaande paden te denken, dat is menselijk”, zegt Christelle Quevit. “We hebben uitgelegd dat niemand zijn knowhow zou verliezen, dat het gewoon een kwestie was van de dingen anders doen. Iedereen heeft begrepen dat feedback essentieel is voor een collectief geheugen van storingen en onderhoudstaken, maar ook met betrekking tot de autoriteiten en controleorganen (er zijn veel regelgevende controles of “doorlichtingen” waarbij derden betrokken zijn, zoals eisen van klanten, klassebedrijven of het ministerie van Vervoer).

De vooruitgang die CARL Source (v.4 bij het opstarten) heeft geboekt, en in het bijzonder de mogelijkheid om de indicatoren nauwkeuriger aan te passen, heeft het personeel overtuigd. “Sinds de integratie van technische inkoop en voorraadbeheer (voorheen in het ERP), heeft CARL alle onderhoudsfuncties samengebracht”, zegt Christelle.

“Met CARL is het nu veel gemakkelijker om uit te zoeken hoeveel het kost om een boot technisch tot stilstand te brengen”, voegt Christelle Quevit toe.

Onze onderhoudsoplossing voor apparatuur in de industrie: CARL Source Factory

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Factory is onze CMMS-oplossing, gewijd aan de industriesector. Deze werd ontworpen om u de beste omstandigheden te garanderen voor het gebruik van industriële asset, verwante structuren en de veiligheid van uw personeel. Hiermee kunt u uw onderhoudsactiviteiten in real time sturen, nieuwe werkzaamheden en reglementaire diagnosen beheren, uw dienstverleners volgen en uw contracten beheren terwijl u toch een evenwicht vindt tussen kwaliteit en budgetbeheer. Deze oplossing werd ontworpen met vooraanstaande instanties in onze sector en zal u helpen om de uitdagingen aan te gaan van de industrie 4.0.