Watervoorraden optimaliseren: de opkomst van Semidao dankzij CARL Source

Succesverhalen van klanten - Gebruikersverhaal over onderhoudssoftware - Semidao

Watervoorraden optimaliseren: de opkomst van Semidao dankzij CARL Source

Sinds 2018 heeft Semidao vier waterzuiverings- en drinkwaterzuiveringsinstallaties samengebracht. Het is een lokaal overheidsbedrijf dat eigendom is van de gemeenten Porte de l’Isère en Heyrieux. 115.000 inwoners die 9 miljoen m3 per jaar verbruiken, 75 medewerkers die instaan voor 130 regenwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en 115 waterbeheervoorzieningen, een hoofdkantoor, een filiaal, twee waterzuiveringsinstallaties en 900 km netwerk: dat zijn de kerncijfers. En niet te vergeten 9001 en 14001, de twee ISO-certificeringen van Semidao!

Semidao GMAO CARL Source Factory Eaux mobilité

Een CMMS voor vloeiendheid in waterprocessen

Toen SPL Semidao werd opgericht, was er een verouderde CMMS-oplossing op de site van Bourgoin-Jallieu en twee interne Excel-tools op de waterzuiveringsstations van Ecole-Bladinières en Saint-Quentin Fallavier. Er was dringend behoefte aan harmonisatie van onderhoudsoplossingen en -praktijken.

“Toen ik CARL Source koos, een tool die ik al 15 jaar kende, wist ik dat het zou voldoen aan de meeste van onze behoeften op het gebied van processen en dat het ons in staat zou stellen om de teams te verenigen binnen de 6 maanden die ik mezelf had gesteld”, legt Patrick Rubagotti, Operationeel Directeur, Assets & Resources uit.

Het technische bereik van Semidao

Semidao CMMS water CARL Source Factory mobility

Prioriteit wordt gegeven aan het klantproces, dat volledig wordt beheerd in het CARL Source CMMS (van het bellen van de klant tot het initiëren van werkzaamheden en het opstellen van begrotingen en facturen).
Daarom heeft SEMIDAO de 100.000 uitrustingen uit het GIS van de sector netwerkactiva in CARL Source aangemaakt om de aanvragen van klanten te volgen en de door de agenten uitgevoerde werkzaamheden te beheren, met name met behulp van het mobiele CMMS CARL Touch. De database is verrijkt met 250 uitrustingen uit de sector Werken.
Het CMMS is het centrale instrument geworden voor onderhoudsteams op alle locaties. Het maakt deel uit van de continue verbeteringsaanpak die het management nastreeft, met name door verbeterde rapportage, bedrijfsprocessen en klantrelaties. Verdere optimalisatie door de invoering van CARL Flash, de applicatie voor serviceverzoeken, wordt momenteel bestudeerd.
“Tot nu toe schreef de technische dienst van een gemeente ons per e-mail aan om een probleem met een van onze wegvoorzieningen te melden, en dan ontvingen we verschillende waarschuwingen voor hetzelfde incident, wat onbeheersbaar was. Met CARL Flash willen we incidenten centraliseren en automatisch melden aan de mensen die ervan op de hoogte moeten zijn.
Op korte termijn willen de SEMIDAO-teams de integratie van GIS binnen CARL Source verbeteren en preventief onderhoud optimaliseren door onderhoudsplannen met triggers op te stellen.

« CARL Source is het instrument dat ons in staat heeft gesteld om onze processen te industrialiseren en het helpt om de striktheid te installeren die essentieel is om de continuïteit van de openbare drinkwatervoorziening en afvalwaterbehandeling te garanderen. Dit is des te belangrijker nu water voor iedereen een kostbaar goed is geworden.»

Patrick Rubagotti, Operationeel Directeur, Activa & Middelen

Semidao GMAO CARL Source Factory Eaux mobilité

“Het voordeel van CARL Source is dat het, in tegenstelling tot sommige concurrenten die voor de kleinste optie geld vragen, modulair is, waardoor we een groot deel van onze activiteiten zonder specifieke ontwikkeling konden uitvoeren. Het enige wat we moesten doen was onze indicatoren aanpassen aan onze zakelijke behoeften, zoals dashboards en indicatoren zoals de contractmodule, die wordt gebruikt voor het organiseren van overheidsopdrachten.

De tool maakt een vlotte en efficiënte dagelijkse werking mogelijk en geeft het personeel meer bevoegdheden, met name dankzij het budgetbeheer per afdeling en de delegatie van handtekeningen per aankoopbedrag.

Onze onderhoudsoplossing voor apparatuur in de industrie: CARL Source Factory

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

CARL Source Factory is onze CMMS-oplossing, gewijd aan de industriesector. Deze werd ontworpen om u de beste omstandigheden te garanderen voor het gebruik van industriële asset, verwante structuren en de veiligheid van uw personeel. Hiermee kunt u uw onderhoudsactiviteiten in real time sturen, nieuwe werkzaamheden en reglementaire diagnosen beheren, uw dienstverleners volgen en uw contracten beheren terwijl u toch een evenwicht vindt tussen kwaliteit en budgetbeheer. Deze oplossing werd ontworpen met vooraanstaande instanties in onze sector en zal u helpen om de uitdagingen aan te gaan van de industrie 4.0.