CARL Berger Levrault laat u graag kennismaken met BL.Viz4D, een nieuwe multilevel Viewer die gebruik maakt van het digitale tweelingplatform

Persbericht l BIM/GEM

CARL Berger Levrault laat u graag kennismaken met BL.Viz4D, een nieuwe multilevel Viewer die gebruik maakt van het digitale tweelingplatform

CARL Berger-Levrault, Europees leider in beheer, exploitatie en onderhoud (GEM), verrijkt zijn digitale tweeling speciaal voor de spelers in onderhoud en exploitatie met de nieuwe multilevel Viewer BL.VIZ4D.

CARL Berger-Levrault lanceert met het nieuwe BIM-CIM-aanbod een compleet digitaal platform voor het beheer van uitrustingen en vastgoed. Dit aanbod vormt een vervolg op de beheersfunctionaliteiten verstrekt door de software CARL Source zoals de cartografie via de integratie van SIG of DWG-plannen en de ‘realtime dimensie’ dankzij objecten geconnecteerd met Artificiële Intelligentie of BIM om te kunnen inspelen op de verwachtingen van de digitale tweeling.

Een innovatieve open BIM-CIM oplossing!

Viewer BIM 3D BL Viz

De Viewer BL.VIZ4D maakt gebruik van de CARL Source-software en visualiseert en synchroniseert de gegevens van maquettes (attributen en 3D) voor onderhoudsactiviteiten. Een van zijn troeven is dat deze software berust op een Open BIM-software (IFC, 3DTiles) die het gebruik vereenvoudigt, wat de instrumenten voor modellering ook mogen zijn.

Dit aanbod valt binnen het domein van vastgoed, infrastructuur en netwerk.

De gebruiksmogelijkheden zijn divers:

  • Zo kunnen de vastgoedverantwoordelijken hun activiteit aansturen dankzij de interactie tussen beheersgegevens, 3D-maquettes en IoT-gegevens.
  • De technici op het terrein krijgen hulp bij de diagnose aangezien ze hun omgeving beter kunnen begrijpen (kennis over het netwerk, de kanalen, virtuele toegang tot besloten en beveiligde ruimten …).

BL.VIZ is het resultaat van een samenwerking tussen de afdeling Innovatie van de groep Berger-Levrault en het laboratorium LIRIS in Lyon. Deze oplossing versterkt een bestaand aanbod dat berust op producten ontwikkeld in samenwerking met onze partners.