CARL e-Twin:Digitale tweeling van assets
Platform voor het beheer van assets – ASSET DIGITAL TWIN

CARL e-Twin: Digitale tweeling van assets
CARL e-Twin: Digitale tweeling van assets

Onderzoek Innovatie CARL Berger-Levrault

Een ambitieuze onderzoeks- en innovatiestrategie

In het digitale tijdperk evolueren de tools en de praktijk voortdurend en in een hoog tempo. Daarom streeft CARL Berger-Levrault een ambitieuze onderzoeks- en innovatiestrategie na die berust op 5 innovatiepijlers:

De kerncijfers

De 5 innovatiepijlers

  • Geconnecteerde voorwerpen (IoT) & Previsioneel Onderhoud.
  • Machinaal leren (Artificiële Intelligentie).
  • Energiebeheer.
  • Geografische Informatiesystemen (GIS).
  • Building Information Model (BIM) en Augmented Reality.

Digitale tweeling van technische installaties, onroerend goed, infrastructuren en netwerken

ASSET DIGITAL TWIN

Om de uitdagingen rond onderhoud 4.0 het hoofd te kunnen bieden, zal onze oplossing voor het technische beheer van onroerend goed en installaties (CMMS / EAM) evolueren naar één technisch platform voor het beheer van assets waarbij het Beheersproces, Big data en Artificiële Intelligentie gecombineerd worden.

Het is de bedoeling een digitale tweeling voor vastgoed, infrastructuur en technische installaties aan te bieden.
Deze digitale tweeling is alles tegelijk, een tweeling voor de reële werkingstijd, een grafische of cartografische tweeling en een tweeling voor ‘de levensduur en het beheer’. Het geheel is verbonden met het internet en in het informaticasysteem geïntegreerd.

« …evolueren naar één technisch platform voor het beheer van assets »

Dit platform zal nieuwe diensten aanbieden, zoals: het previsioneel onderhoud van een volledige installatie, onderhoud met behulp van augmented reality …

Dit universele concept past zich aan alle activiteitensectoren aan: industrie, vastgoed, transport, gezondheidszorg, stadsdiensten … Het fungeert als essentieel onderdeel van projecten die te maken hebben met industry 4.0, smart building en smart city.

Deze concepten pleiten voor een volledige omwenteling van het industriële proces of van het ruimtelijk beheer en beloven een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie en de flexibiliteit met tal van gevolgen voor het milieu, de werkorganisatie, het sociale leven en zelfs het recht.

Digitale tweelingsconcept door CARL Software | IoT | ASSET DIGITAL TWIN
Digitale tweelingsconcept door CARL Software.