Toename van het prestatievermogen bij ArcelorMittal Distribution Solutions dankzij de industriële CMMS-oplossing CARL Source

Industrieel CMMS - Getuigenis ArcelorMittal Distribution Solution

Toename van het prestatievermogen bij ArcelorMittal Distribution Solutions dankzij de industriële CMMS-oplossing CARL Source

Een flexibel en aanpasbaar CMMS om de prestaties van de industriële sites te verbeteren.

Met 10 sites in Frankrijk en 250 gebruikers, had ArcelorMittal Distribution Solutions nood aan een flexibel en aanpasbaar CMMS met een gediversifieerde context. De uitdaging: overstappen van een eigen CMMS op elke site naar een unieke tool die kan worden verbonden met SAP. Missie geslaagd met de implementatie van het CMMS van CARL Berger-Levrault, waarmee de onderneming de prestaties van haar industriële sites heeft kunnen verbeteren.

 

Decodering met Anthony Meurin, verantwoordelijke automatisering en CMMS BD West Europe.

“…een unieke en krachtige tool om dezelfde taal te spreken en uit te wisselen met de verschillende technische verantwoordelijken.”

Anthony Meurin, verantwoordelijke automatisering en CMMS BD West Europe

ArcelorMittal Distribution Solutions

 

De afdeling distributie en afwerking van ArcelorMittal werd opgericht in 2009 en staat ten dienste van klanten die werken op de markten die verbonden zijn met de bewerking en verwerking van staal: bouw, BTP, thermiek, automobielsector, algemene industrie, smeedwerk, transport, metaalbewerking-ketelbouw, elektriciteit, landbouw enz. De onderneming beschikt over een netwerk van agentschappen, verspreid over het hele Franse grondgebied, en stelt meer dan 50.000 referenties voor.

Uniformiseren van haar praktijken en verbeteren van de prestaties van haar industriële sites dankzij het industriële CMMS

 

CARL Source Factory | GMAO pour l'industrie

CARL Source Factory | Industrieel CMMS

“De distributieafdeling van AMDS (ArcelorMittal Distribution Solutions) werd opgericht in 2009 met tien sites in Frankrijk”, vertelt Anthony Meurin, verantwoordelijke automatisering en CMMS BD West Europe. “Elke site had zijn eigen CMMS en we wilden dus een unieke en krachtige tool om dezelfde taal te spreken als en gegevens uit te wisselen met de verschillende technische verantwoordelijken“.

Onder de doelstellingen was er de wens om alle onderhoudsbehoeften samen te brengen en de methoden te bundelen om een globaal beeld te vormen en de kosten van de installatie die moeten worden onderhouden, onder controle te houden. Daarnaast moest ook de duurzaamheid van de onroerende goederen worden gegarandeerd en moesten de technische en menselijke middelen worden geoptimaliseerd.

Op een van de sites waren we al 10 jaar klant van CARL Master (de vorige versie van CARL Source)”, vertelt de manager. “We hebben toch een diepere benchmark ontwikkeld om een betere oplossing te vinden voor het geheel van de sites. Wij waren op zoek naar een webtool dat kon worden verbonden met ons ERP (SAP) en waarin we het beheer van preventief onderhoud konden integreren.

De onderneming heeft daarom een werkgroep samengesteld, bestaande uit de onderhoudsverantwoordelijken van de sites, deskundigen en een IT-adviseur voor de ontwikkeling van de SAP-interface en ondersteuning. Het toekomstige CMMS moet dus voldoen aan de volgende criteria;

CARL Source werd geselecteerd uit een vijftigtal oplossingen. De inbedrijfstelling op de eerste site heeft een jaar geduurd met veel werd aan de opmaak van de gegevens. “We hebben de gegevens intern geüniformeerd voordat we ze in de tool hebben geïntegreerd. De andere sites hebben 8 tot 9 maanden gekregen om de teams op te leiden in het gebruik van CARL Source. »

“Een van de belangrijkste succesfactoren van het project was ongetwijfeld de begeleiding van de verandering.”

Anthony Meurin, verantwoordelijke automatisering en GMAO BD West Europe

CARL Source Factory, een betrouwbaar en krachtig industrieel CMMS

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

De implementatie van een CMMS Full Web

De implementatie is gestart in 2012 op een pilootsite om de tool te testen met de andere interfaces van de onderneming, waaronder SAP en de factureringsinterface. “Wij hebben belangrijk werk geleverd op het niveau van de boomstructuur“, legt Anthony Meurin uit. “We hebben modellen voor boomstructuren opgemaakt waarbij elke machine op dezelfde manier wordt afgetekend en we hebben dezelfde machines op de verschillende sites. Ook de indicators zijn identiek. We hebben dan ook dezelfde modellen kunnen delen en de 250 gebruikers overal in Frankrijk opgeleid, zowel in het onderhoud (technicus, verantwoordelijke onderhoud, beheerder) of in de productie (DI-emissie en onderhoud van het hoogste niveau) ».

Een van de grote voordelen van full web was de mogelijkheid om de CARL-oplossing te installeren op elke post met een volledige integratie van curatieve en preventieve interventies. “Wij wilden optimaal voldoen aan de aanvragen. U moet weten dat we voor Reims alleen al 3.800 interventieaanvragen per jaar hebben”, verduidelijkt de manager.
De belangrijkste ontwikkelde interfaces zijn deze van de ERP SAP en van de voorraad. “Technici kunnen voortaan de voorraden weergeven, maar ze kunnen ook de relatie tussen de interventieaanvraag, de interventie zelf, de kosten van het onderdeel en de kosten van de interventie zien. Met CARL Source kunnen we deze gegevens verzamelen en scherpe analyses maken. Dankzij onze productiesystemen en het CMMS GMAO CARL Source, kunnen we ook de wachttijden analyseren”, vult M. Meurin aan.

Eén van de belangrijkste succesfactoren voor het project was ongetwijfeld de begeleiding van de verandering“, verklaart Anthony Meurin. “We moeten de verwachtingen van een directie verenigen met de realiteit op het terrein door een coördinator-beheerder van het CMMS te behouden, zelfs na de start.”

Het CMMS CARL Source heeft ook een vereenvoudigd beheer van de onderaanneming mogelijk gemaakt, dankzij de specifiek gecreëerde uitbreidingen.

Geslaagde implementaties

Naargelang het gebruik heeft de onderneming de toename laten evolueren van de exploitatie op het voorraadgedeelte met SAP (verbruik/interventie) zodat alles is verbonden via interfaces. Andere ontwikkelingen hebben het ook mogelijk gemaakt de bedrijfstellers van de machines om te beschikken over uurroosters voor preventief onderhoud, periodieke controles en om een traceerbaarheid te garanderen voor elke specifiek audit-ISO.