Software voor industrieel onderhoud - Getuigenis Actemium

Industrieel onderhoud - Getuigenis CMMS

Software voor industrieel onderhoud – Getuigenis Actemium

Industrieel onderhoud: hoe MKB Actemium haar activiteiten een boost heeft gegeven en de follow-up van haar klanten heeft verbeterd met de CMMS-software CARL Source.

Als dienstverlener in het industrieel onderhoud heeft Actemium Belfort gekozen om een stap verder te gaan bij de opmaak van een CMMS dat toegankelijk is voor haar klanten. Met de implementatie van CARL Source, heeft dit MKB haar orderboekje zien groeien, maar is ook het vertrouwen van haar klanten en teams gegroeid. De troeven die het verschil hebben gemaakt? De mobiliteit van CARL Touch, gegarandeerde reactiviteit en de module Control-S voor een aandachtige en efficiënte reglementaire follow-up.

 

De balans met David Libor, verantwoordelijk methoden bij Actemium Maintenance Belfort.

Actemium, geïndividualiseerd industrieel onderhoud

 

Als dochteronderneming van Vinci Energie, is Actemium Belfort een dienstverlenend bedrijf, gespecialiseerd in industrieel onderhoud voor klanten zoals EDF, Fedex, Safran en RATP. Met haar 60 werknemers verzorgt het MKB het onderhoud van hefwerktuigen en laad– en losmachines, inclusief het gedeelte voor de reglementaire controle. Ze biedt ook engineering en herontwerpdiensten aan met het conform maken van machines met het CMSO-label.

In 2019 werd een nieuw gebouw speciaal ontworpen en aangepast voor alle onderhoudsactiviteiten, zowel mechanisch als hydraulisch, maar ook voor automatiseringen en de ketelbouw. Dit zorgde zowel voor een betere toegankelijkheid voor haar klanten en een verbeterde efficiëntie bij de interventie door haar technici.

Een industrieel onderhoudsproces dat in staat is te beantwoorden aan doelstellingen van traceerbaarheid, betrouwbaarheid, continue verbetering en mobiliteit

 

Het is onze roeping de implementatie van een efficiënte en transparante onderhoudsorganisatie aan te moedigen voor onze klanten, gecombineerd met een goede beheersing van de kosten om zo onze verbintenissen op het vlak van prijsopgaven en interventietermijnen te kunnen nakomen“, bevestigt David Libor, verantwoordelijke methoden bij Actemium Maintenance Belfort. Hij voegt hieraan toe: “Onze ambitie is bekend te staan als een onderneming die als referentie kan worden gezien, een specialist in het onderhoud van productiemiddelen en hefsystemen”.

Hiervoor heeft het MKB gekozen voor het industriële CMMS met de naam CARL Source. “Deze migratie is 4 jaar geleden gestart met de implementatie van de eerste modules. Al snel zijn we overgaan tot de integratie van het volledige beheer met de analyse van de KPI’s”, vertelt de manager.

Maar daar lieten ze het niet bij. Na 18 maanden gebruik, beslisten de teams om over te stappen naar de versie 5 van CARL Source zodat eindklanten via het CMMS toegang konden krijgen tot hun onderhoudslogboeken en de voortgang van de interventies op hun machinepark konden volgen.

 

{%ALT_TEXT%}

{%CAPTION%}

“…dankzij het CMMS CARL konden we het beheer van het onderhoud optimaliseren met de follow-up van dynamische KPI’s.”

David Libor, verantwoordelijke methode bij Actemium Maintenance Belfort

CARL Source, de beheersoftware voor moduleerbaar en schaalbaar industrieel onderhoud voor de verschillende behoeften van de onderneming

 

Een van de belangrijkste voordelen die werden vastgesteld sinds de implementatie van het CMMS CARL Source is de mobiliteit en het eenvoudige gebruik van de tool. Tijdens de interventies werken de technici autonoom en nauwkeurig in de transcripten van de gegevens, dankzij de smartphones of tablets waarmee ze zijn uitgerust. Het werk kan offline gebeuren en zodra er een stabiele verbinding beschikbaar is, worden de gegevens verzonden. “Ze maken foto’s, integreren hun opmerkingen en kunnen het voltooien van de werkzaamheden ter plaatse laten tekenen door de klant. Dit is heel praktisch wanneer het over verplaatsingen over meerdere kilometers gaat”, vertelt Mr Libor enthousiast.

Zodra de gegevens zijn geüpload naar CARL Source, kunnen er automatische interventieaanvragen worden gegenereerd wanneer er correctieve of preventieve afwijkingen worden gedetecteerd. Zo genereert het systeem e-mails voor de klant die vervolgens hieruit interventierapporten kan trekken. “Dit alles zal onze database aanvullen, evenals onze historiek en bijgevolg indicator om ons onderhoud te kunnen beheren”, verklaart David Libor. “Het gaat over een doorlopend proces. Telkens wanneer een afwijking wordt gedetecteerd, traceren we deze in de vorm van een interventieaanvraag. Deze kan het onderwerp uitmaken van prijsopgaven, gevalideerd door de klant, en de interventie activeren”.

Actemium gebruikt CARL Source ook voor het beheer van al haar prijsopgaven en aankopen.Sinds we 4 jaar geleden startten met het CMMS CARL Source, hebben we het beheer van het onderhoud kunnen optimaliseren met de follow-up van dynamische KPI’s“, verklaart David Libor.

Voor het reglementair onderhoud gebruikt Actemium Belfort de module Control-S van CARL Source. Deze module is verbonden met de platforms van de belangrijkste toezichthoudende instanties en biedt niet alleen de mogelijkheid om de reglementaire controlerapporten nauwgezet te volgen via  CARL Source, maar ook om automatisch interventies te maken voor het opheffen van reserves en om analyserapporten te genereren om een doeltreffende en veilige reglementaire follow-up te garanderen.
Control-S en CARL Touch vormen ook garanties voor een strikte follow-up van onze activiteit, zowel voor ons, als voor onze technici die toegang hebben tot de volledige historiek van interventiegegevens en natuurlijk ook voor onze klanten”.

Het KMB heeft ook de Microsoft Power BI geïntegreerd, een tool die de gegevens die afkomstig zijn van CARL Source direct gebruikt en interactieve grafieken genereert die onderling werken en automatisch worden bijgewerkt bij elke nieuwe interventie.

Versie 6 in zicht voor nog meer prestaties

CARL Source Factory | CMMS voor de industrie

Actemium Belfort heeft momenteel plannen om binnenkort versie 6 van CARL Source te implementeren. “De nieuwe versie heeft een sterk verbeterd design en vooral dat maakt het individualiseren gemakkelijker met een grotere ergonomie met het planningsgedeelte, in het bijzonder voor de planning van middelen en interventies“, bevestigt M. Libor. Bij het gebruik op langere termijn, wil de manager “onze voorziene onderhoudssystemen die binnen de Actemium-groep zijn ontwikkeld, laten communiceren met het IoT-platform dat specifiek is voorzien voor het onderhoud van BL Predict van CARL Berger-Levrault om te profiteren van de functionele troeven op het vlak van artificiële intelligentie”.