Ontdekkingsdag integratie CMMS / SIG

De voordelen van de integratie van SIG en CMMS voor de transportsector.

Ontdekkingsdag integratie CMMS / SIG

Ontdek de bijdragen van de integratie van het CMMS, het Facility Management en SIG’s

 

Esri France, expert de l’information géographique, GEOMAP-IMAGIS, expert intégrateur en systèmes d’informations techniques et CARL Software, expert en gestion d’équipements et Asset Management ont souhaité associer leur savoir-faire.

Les 3 partenaires vous invitent à découvrir les bénéfices apportés par l’intégration de leurs solutions au cours d’une matinée spéciale dédiée au secteur des transports : organismes et sociétés de transport, gestionnaires d’infrastructures (rail, route, aérien, fluvial et maritime), sociétés d’ingénierie, fabricant de matériel…

Elle permettra aux responsables maintenance, techniques, d’exploitation… aux directions informatiques, aux gestionnaires d’Asset de découvrir les possibilités offertes par la combinaison de la GMAO, du Facility Management et des SIG.

Vous pourrez également vous entretenir avec trois intervenants des secteurs ferroviaire et aéroportuaire qui témoigneront sur les bénéfices attendus de l’intégration de leur SIG et de leur GMAO.

PROGRAMMA

Ontdek het programma van de ontdekkingsdag die op 30 mei 2017 plaatsvond

09.00 u.: Verwelkoming met koffie

09.30 u. / 10.00 u.: Integratie CMMS / SIG: De voordelen van de integratie van SIG en CMMS in een technisch informatiesysteem voor de transportsector

De uitgevers CARL Software, Esri France en GEOMAP-IMAGIS hebben een geavanceerd technologisch partnerschap tot stand gebracht door de CMMS-oplossingen van CARL Source en de SIG ArcGis via de module CARL Maps te integreren.
Debat over de voordelen van de integratie van CMMS, SIG, FM (Facility Management) bij de creatie, het beheer en de exploitatie van een lineaire infrastructuur bestemd voor het transport.
Interveniënten: Laurent Truscello, functioneel expert van CARL Software-producten; Gilles Camus, DG Géomap – Imagis; Jean-Marie Villano, directeur van de privésector Esri France.

10.00 u. / 10.30 u.: De ervaring van Egis in het kader van de levenscyclus van infrastructuurgegevens.

Egis voert ontwerpprojecten uit die tot doel hebben de SIG te verrijken met BIM-elementen. Deze complexe aanpak is ontstaan in het kader van innoverende geografische architectuur die ontwikkeld werd voor andere infrastructuurprojecten zoals het project van de Zuid-Europese Atlantische hogesnelheidslijn, die de levenscyclus van de infrastructuur respecteren en hiermee evolueren. Deze notie van de levenscyclus vormt vandaag de bron van een variant met een evolutieve SIG, de SIG als bron van een tweede leven.
Interveniënte: Magali Barrué – EGIS

10.30 u. / 11.00 u.: Voor een geoptimaliseerd spooronderhoud

Getuigenis van OC’Via, onderneming die belast is met het onderhoud van de hogesnelheidslijn van de rondweg Nîmes / Montpellier. In de loop van de komende maanden zullen de 30 technici van Oc’Via in staat zijn de discrete en lineaire activa die op de sporen moeten blijven te geolokaliseren, interventies op verschillende assets in dezelfde geografische zone te combineren en aldus de verplaatsingen en de interventies te optimaliseren die beheerd worden op de mobiele CMMS-applicatie CARL Touch; een testfase die in oktober 2017 effectief zal worden, voor de openstelling voor het verkeer van de hogesnelheidslijn.
Interveniënten: Samuel Penneçot, technisch directeur Oc’Via

11.00 u. / 11.30 u.: pauze – discussiemoment

11.30 u. / 12.00 u.: Voor de optimalisering van de luchtvaartonderhoudsactiviteiten

De luchthaven van Genève wenst haar SIG en CMMS te interconnecteren. Deze integratie zal de creatie van interventie-aanvragen vereenvoudigen en de interventietermijnen voor depannages inkorten. De exploitatie van het platform zal geoptimaliseerd worden dankzij een verhoogde beschikbaarheidsgraad van de equipments, met name van de meeste kritieke assets. Bovendien zullen de gekruiste statistieken, die gebaseerd zijn op de geolokalisatie en de onderhoudsactiviteiten (aanvragen, interventies), indicatoren opleveren die nauwkeuriger en relevanter zijn om de preventieplannen te optimaliseren, daarbij de doelstelling nastrevend om de beschikbaarheidsgraad te verbeteren.
Interveniënten: Dhr. Aydin Serdar, verantwoordelijke Onderhoud en CMMS, Alexandre Pillonel, verantwoordelijke van het SIG-project, Alain Freidig IT-verantwoordelijke voor de CMMS-applicatie.

12.00 u. / 12.30 u.: Preventief onderhoud: hoe anticiperen op storingen en de vervanging van onderdelen optimaliseren?

IoT, big data… De data-explosie in de industrie biedt nieuwe mogelijkheden op het valk van voorspellende analyse. Door het gebruik van sensordata, onderhoudsgegevens, enz. is het vandaag mogelijk de storing van een machine of de levensduur van specifieke onderdelen te voorspellen. Maar hoe kan men deze berg van gegevens benutten? Hoe kan men relevante voorspellingsmodellen ontwikkelen?
Interveniënten: onderneming Dataiku, uitgever van Data Science Studio – geïntegreerde oplossing voor voorspellende analyses.

12.30 u. / 14.00 u.: Lunch (cocktail)

14.00 u. / 16.00 u.: Demonstratiepolen of conferenties van Esri

Demonstratiepolen van de CMMS-software van CARL Source, van het platform ArcGIS van Esri en GEOMAP-IMAGIS zullen tot uw beschikking worden gesteld. Het zal eveneens mogelijk zijn conferenties over Esri -producten bij te wonen.

LOGISTIEKE INFORMATIE

Adres: UIC – P, 16 Rue Jean Rey, 75015 Paris 15eme

LOGISTIEKE INFORMATIE

Adres: UIC – P, 16 Rue Jean Rey, 75015 Paris 15eme

Hoe UIC-P bereiken

  • Metro: Lijn 6, Bir Hakeim
  • RER: Lijn C, Champ de Mars
  • Bus: 42, 69, 82, 87
  • Taxi: Er is een taxistation bij het gebouw
  • Parkings in de buurt
  • “Le Bus Direct” station “Tour Eiffel” (18-20 rue Jean Rey): http://www.lebusdirect.com

Uren: 09.30 u. / 16.00 u