Integratie in het informaticasysteem van de onderneming
CMMS CARL Source

 

Integratie in het informaticasysteem van de onderneming

Een oplossing die in het informaticasysteem van de onderneming geïntegreerd is

Een perfecte integratie met uw interne applicaties.

 

De architectuur van CARL Source voldoet aan de huidige verwachtingen met betrekking tot de interoperabiliteit (SOA): de serveronderdelen bestaan uit evenveel services (Web Services) die aan elke samenwerking via applicaties zijn aangepast, zelfs indien de platformen heterogeen zijn. Deze aanpak verzekert een gemakkelijke communicatie met alle software van de onderneming: gecentraliseerde directory (LDAP), aankoop- of boekhoudsystemen, ERP (Baan, JD Edwards, Movex, Oracle applicatie, SAP…) of andere productiesystemen, GBS/GTS, MES-applicaties (ISA 95 Compliant)…CARL Source wordt gemakkelijk in een bedrijfsintranet geïntegreerd: de ingesloten Web Services bieden shortcuts naar de functionele onderdelen die u wil gebruiken. Het aanmaken van nieuwe interventierequests bijvoorbeeld kan gemakkelijk in de intranetsite van uw organisatie geïntegreerd worden. Uw standaard query tools (Business Objects, Excel, Query…) zijn inzetbaar om uw analyses te maken of statussen op te stellen om u bij uw beslissingen te helpen.Alle gegevens van de applicatie kunnen met een eenvoudige klik geëxporteerd worden in tal van formaten (XML, Excel,…).

CARL Loader: overnemen van gegevens was nog nooit zo eenvoudig!

CARL Loader zit standaard bij CARL Source en staat zowel in voor de initiële overname van bestaande gegevens als voor de uploads op aanvraag. Deze tool, bestemd voor niet-informatici, beheert op een native manier verschillende bestandsindelingen (Excel, Access…).

Geïntegreerd documentatiebeheer.

Dankzij het in de applicatie geïntegreerd beheer van documenten kunt u multimediabestanden (Word, Autocad, MS-Project, …) koppelen aan gelijk welk object (interventiebon, equipment, artikel, …). De administratie van deze documenten kan ook overgedragen worden aan een extern beheersysteem (GED, CMS…), of uitgevoerd worden door CARL Source binnen zijn eigen bibliotheek: de documenten worden dan centraal bewaard op de server of gewoon aangeduid met hun referentie door een url-link of een netwerktoegang.

Beproefde oplossingen voor gegevenssynchronisatie om offline te werken.

CARL Source kan meerdere autonome databases beheren waarvan de lokalisatie (schepen, verre missies…) een permanente communicatie met de gecentraliseerde basis verhindert. Gespecialiseerde functies, aanpasbaar volgens uw behoeften, zorgen voor de synchronisatie van deze verre databases om de aankopen te combineren, de financiële of technische gegevens te consolideren… en garanderen de integriteit van de gegevens, zelfs met onderbroken verbindingen (satelliet, 3/4G…).

BI: geïntegreerde beslissingsondersteuning.

Business Intelligence (BI) is essentieel in hedendaagse organisaties en biedt tools voor het verzamelen, analyseren en transformeren van gegevens in bruikbare informatie. Met dit in gedachten heeft CARL Berger-Levraut de OData (Open Data Protocol) standaard geïntegreerd in zijn CARL Source applicatie.

Vanuit het CMMS creëer je je eigen datamodel en met behulp van een API URL die automatisch vanuit CARL Source wordt gegenereerd, integreer je het in je BI-tool, welke BI-tool je ook gebruikt (Excel©, Qlik©, Tableau©, Power BI© …). Door BI en OData te combineren, krijg je toegang tot relevante, actuele informatie en een diepgaande analyse van je gegevens. Als gevolg daarvan zul je in staat zijn om flexibele beslissingen te nemen in lijn met je context.

Excel©, Qlik©, Tableau©, Power BI©…).

Het CMMS CARL Berger-Levrault

Voorstelling van CARL Source in 7 minuten.

De video bekijken